Romelectro susține Festivalul Internațional George Enescu

Romelectro susține Festivalul Internațional George Enescu

O dată la doi ani, timp de o lună muzica lui Enescu aduce în România cele mai importante orchestre ale lumii. Totodată, muzica lui Enescu duce România peste granițe, în întreaga lume. Festivalul George Enescu este probabil cea mai puternică expresie a identității culturale a țării noastre.

Romelectro susține Festivalul Internațional George Enescu, fiind sponsor al celei de-a XXI-a ediții care se va desfășura între 1 și 28 septembrie 2013. Compania noastră promovează în mod direct valorile culturale care dau României identitate și contur pe harta internațională.

Peste 150 de evenimente sunt programate să aibă loc în perioada 1-28 septembrie 2013, la București și în mai multe orașe din țară (Arad, Bacău, Braşov, Cluj, Iași, Oradea, Sibiu şi Timișoara), în cadrul Festivalului Enescu.

Ediția 2013 a Festivalului Enescu oferă un mix cultural unic, care îl pune în valoare pe compozitorul român George Enescu, alături de compozitori faimoși precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi şi Benjamin Britten – comemorați în acest an –, Schoenberg, Mahler, Beethoven etc. Creațiile lui George Enescu vor putea fi auzite la București în interpretarea unică a unor artiști și orchestre faimoase, precum Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Münchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic sau Academy Saint Martin in the Fields. Printre invitaţi se numără dirijorii Daniel Barenboim şi Mariss Jansons , pianiştii Radu Lupu Murray PerahiaPinchas Zuckerman,Maxim Vengerov şi Evgeny Kissin.

Pe scena festivalului va urca Orchestra Română de Tineret sub bagheta dirijorului de origine română Lawrence Foster.

Se vor afla pentru prima oară în România, cu ocazia acestei ediții a Festivalului formații și artiști precum: orchestra Rundfunk Sinfonieorchester Berlin - care va prezenta Tetralogia lui Wagner, pentru întâia dată la București, în ultimii 50 de ani -, Pittsburgh Symphony Orchestra, National Philharmonic Of Russia, John Malkovich și Wiener Akademie, Harmonius Chamber Orchestra – Osaka; Vortice Dance Company.

Revin pe scena Festivalului orchestre faimoase care au mai fost la ediția precedentă, precum Royal Concertgebouw Amsterdam și Staatskapelle Berlin, Academia Santa Cecilia di Roma, ca o reconfirmare a valorii Festivalului.

Programul ediției 2013 a Festivalului Internațional “George Enescu” poate fi consultat pe website-ul festivalului.

 

ROMELECTRO SA © Copyright 1971-2023. All Rights Reserved.