Romelectro câștigă trei noi proiecte importante de stații electrice de transformare din România

Romelectro câștigă trei noi proiecte importante de stații electrice de transformare din România

ROMELECTRO, în calitate de antreprenor general, a câștigat, recent, licitațiile organizate de către CNTEE Transelectrica SA pentru modernizarea a trei stații electrice de transformare: Focșani Vest, Roman Nord și Bacău Sud. Valoarea totală a acestor lucrări este de aproximativ 14 milioane euro.

Proiectul stației Focșani Vest constă în modernizarea stației de 220 kV (care va mai funcționa, o perioadă, la această tensiune), prin echiparea acesteia cu instalații noi, pentru trecerea la nivelul superior de tensiune, de 400 kV. Noua stație de 400 kV va funcţiona într-o schemă dezvoltată, prin racordarea la viitoarea linie de 400 kV dublu circuit Gutinaș – Smârdan și prin instalarea celei de-a doua unități de transformare 400/110 kV pentru injecție de putere în rețeaua de 110 kV. De asemenea, în cadrul acestui contract, va fi modernizată şi stația de 110 kV, prin înlocuirea instalațiilor, a echipamentelor și a sistemelor, cu menținerea schemei de funcționare curente.

A doua licitaţie câştigată are ca obiect modernizarea instalațiilor de 110 kV din două stații situate în partea de est a inelului de 400 kV al Sistemului Energetic Național: staţia electrică de transformare Bacău Sud 400/110 kV și staţia electrică de transformare Roman Nord 400/110 kV.

Toate lucrările necesare pentru realizarea acestor proiecte se vor efectua fără afectarea de lungă durată a circuitelor și instalațiilor existente, pe baza unui program de eșalonare a execuției lucrărilor, cu asigurarea menținerii gradului de siguranță in alimentarea consumatorilor din rețeaua de distribuție.

În urma acestor lucrări de modernizare şi retehnologizare, staţiile Focşani Vest, Bacău Sud și Roman Nord vor contribui la creșterea securităţii Sistemului Electroenergetic Naţional, la întărirea reţelei energetice de transport între Dobrogea şi zona Modovei (regiunea de est a ţării fiind una deficitară din punct de vedere al producerii de energie electrică, principalele surse fiind amplasate în sudul şi sud-estul ţării) şi, în consecinţă, vor contribui la alimentarea în siguranţă a consumatorilor și la creșterea calității energiei electrice livrate.

“Ne bucurăm că, pe lângă licitaţii pe pieţe externe, reuşim să câştigăm şi licitaţii organizate de companiile naţionale. Acestea consolidează poziția Grupului ROMELECTRO în calitate de cel mai important contractor general de proiecte energetice din România. Constatăm cu satisfacţie şi că au început să apară proiecte energetice de dimensiuni mai mari în ţara noastră, în care dorim să ne implicăm cu specialiştii noştri, pentru că au o vastă expertiză în domeniul energetic, de la proiectare, la implementarea “la cheie” a acestora”, a declarat domnul Cristian Secoşan, director general ROMELECTRO.

 

Biroul Comunicare Corporativă

 

ROMELECTRO SA © Copyright 1971-2023. All Rights Reserved.