Orchestra Română de Tineret asigură perenitate

Orchestra Română de Tineret asigură perenitate

Pe 8 septembrie, Festivalul George Enescu a adus pe scena Sălii Palatului Orchestra Română de Tineret, în cadrul seriei Mari Orchestre ale Lumii.

Sub bagheta maestrului Lawrence Foster, cea mai tânără orchestră simfonică a României a interpretat, alături de Pinchas Zuckerman – vioara si Amanda Forsyth – violoncel, lucrări de J. Brahms, M. Ravel și D. Dediu, transmițând multă emoție, bucurie și energie pozitivă unui public vrăjit de talentul și dedicația artiștilor.

Concertul a fost prezentat de Romelectro, în calitate de sponsor al Festivalului.

Viorel Gafița, Președinte Romelectro: „Orchestra Română de Tineret asigură perenitate”

Interviu pentru Adevărul, Ziarul Festivalului

“Festivalul George Enescu plasează țara noastră în contextul forțelor culturale ale Europei și ale lumii. Asumarea Festivalului Enescu ca element central al identității de țară înseamnă în primul rând participare și implicare în viața festivalului. Anul acesta, Romelectro a făcut un pas de la participarea prin prezența în sala la participarea prin susținerea festivalului.

Implicarea în construcția acestui eveniment reflectă valorile companiei. Este o onoare să prezentăm în cadrul festivalului Enescu concertul susținut de Orchestra Română de Tineret dirijat de maestrul Lawrence Foster. Prezența celei mai tinere orchestre simfonice a României pe scena festivalului, alături de cele mai Mari Orchestre ale Lumii, reprezintă promisiunea continuității de generații și valori românești. Investiția în dezvoltarea generațiile tinere, fie ca vorbim de cultură sau de business, face parte din modelul de business al Romelectro. Credem că succesul pe termen lung al oricărui proiect se măsoară în capacitatea de a transfera experiență și valori generațiilor tinere.

Cu performanțe recunoscute internațional, Orchestra Română de Tineret asigură perenitate. Pariul muzicienilor, familiior lor, dirijorilor și echipei din spatele proiectului Orchestrei Române de Tineret este deja câștigat. La fel și pariul Festivalului Enescu de a deveni un eveniment de referință pe harta culturală a lumii și un motiv de coeziune pentru toți românii.”

 

ROMELECTRO SA © Copyright 1971-2023. All Rights Reserved.