Lucrările la “Autostrada energetică a Moldovei” continuă cu etapa a doua de modernizare

Lucrările la “Autostrada energetică a Moldovei” continuă cu etapa a doua de modernizare

Romelectro, împreună cu specialiștii săi alături de Transelectrica, continuă lucrările de modernizare la "autostrada energetică a Moldovei", cu staţia de 110 kV Roman Nord, unde s-au montat primele 6 celule de 110 kV dintr-un total de 13.

Proiectul de investiţii în valoare de peste 17,4 milioane de lei vizează modernizarea instalaţiilor electrice aferente celulelor de 110 kV şi automatizarea completă a staţiei pentru asigurarea condiţiilor de teleconducere. Staţia de 110 kV Roman Nord reprezintă un nod important de injecţie pentru alimentarea consumatorilor locali din județul Neamț şi a fost pusă în funcţiune in 1989.

De asemenea, proiectul de modernizare al staţiei de 400/110 kV Bacău Sud, un important nod energetic de pe axul 400 kV Gutinaş – Bacău Sud – Roman Nord – Suceava, continuă cu lucrările din etapa a doua de modernizare a Stației de 110 kV.

Staţia 110 kV Bacău Sud a fost realizată în anul 1975 şi este un nod de injecţie pentru alimentarea consumatorilor locali (platforma industrială, oraşul Bacău).
Investiția pentru modernizarea stațiilor Bacău Sud și Roman Nord, în valoare de 38 de milioane de lei, va asigura aducerea la cele mai avansate soluții tehnice a instalațiilor aferente celor două staţii de transformare.

Biroul Comunicare Corporativă
Iunie 2020

 

ROMELECTRO SA © Copyright 1971-2023. All Rights Reserved.