EximBank finanțează Romelectro cu 150 de milioane de lei

EximBank finanțează Romelectro cu 150 de milioane de lei

EximBank a acordat companiei Romelectro SA, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice, o facilitate în valoare totală de 150 de milioane de lei destinată finanțării proiectelor pe care societatea le are în derulare atât în țară, cât și în străinătate.

Facilitatea include o componentă de finanțare ce acoperă nevoile temporare de cash și una de garantare – scrisori de garanție bancară - și va asigura companiei finanțarea necesară pentru executarea contractelor pe care firma le derulează atât în România precum și pe piețele internaționale.

"Această colaborare începută în urmă cu patru ani este una importantă pentru noi deoarece constituie un model al rolului definitoriu pe care EximBank îl poate juca în implementarea planurilor de dezvoltare ale unei companii. Având EximBank ca principal partener financiar, Romelectro a reușit atât să-și extindă portofoliul de proiecte, administrând mai multe contracte de mare anvergură în ţară, cât și să-și extindă și să-și consolideze prezența pe piețe externe puternic concurențiale. Este dovada faptului că, pentru orice companie care are alături o bancă ce îi înțelege cerințele și se adaptează nevoilor sale, așa cum este EximBank, succesul nu va întârzia să apară”, a spus Traian Halalai, președintele EximBank.

Numai pe parcursul ultimelor luni, Romelectro a câștigat licitațiile organizate de CNTEE Transelectrica SA pentru modernizarea mai multor stații electrice de transformare, Focșani Vest, Roman Nord, Bacău Sud, Smârdan, Craiova și Medgidia, contracte în valoare totală de peste 50 milioane de euro. De asemenea se află în fază avansată de finalizare proiectul de modernizare a stației Bradu de 400/220/110/20 kV, ca și o investiție în mai multe segmente de linie de 220 și 110 kV în Kosovo.

În domeniul producției de energie Romelectro conduce contractele de retehnologizare a centralelor hidroelectrice de la Stejaru pe Bistrița și Slatina pe Olt , contracte în valoare totală de circa 80 milioane euro, precum și mai multe retehnologizări în termocentralele pe cărbune aparținând CE Oltenia, iar în 2016 a semnat în parteneriat cu o firmă din Spania contractul de realizare a unui grup pe gaze în ciclu combinat, de 430 MW la Iernut, având ca investitor pe Romgaz, un contract în valoare totală de 250 milioane de euro.

O altă realizare de prestigiu în domeniu a Romelectro în parteneriat cu SAEM Energomontaj este execuția și punerea în funcțiune cu succes ale blocului 1 de 1200 MW la termocentrala Burullus în Egipt.

"Evoluția pe care a avut-o în ultimii ani Romelectro ne consolidează poziția de cel mai important contractor general de proiecte energetice din România. Compania parcurge un moment foarte favorabil, reușind ca pe lângă proiectele din străinătate să câștige licitaţii organizate de companiile naţionale pentru proiecte energetice de mare complexitate. În toate aceste proiecte Romelectro antrenează multe firme românești de inginerie, fabricație, construcții, montaj, într-o misiune asumată de hub de promovare a industriei românești în țară și pe piețele internaționale. Finanțarea unor astfel de proiecte are nevoie de parteneri financiari solizi, cu expertiză înfinanțarea proiectelor industriale complexe și care să cunoască specificul pieței din România. EximBank este pentru noi un asemenea partener și noi ne dorim să beneficiem în anii care urmează de această cooperare”, a spus Viorel Gafița, președintele Romelectro.

În perspectiva creșterii portofoliului de investiții în energie în România și cunoscând bine volumul și tendința acestora în piața internațională, Romelectro va continua politica sa de consolidare a poziției sale de antreprenor general de obiective complexe, inclusiv prin punerea în valoare a potențialului specialiștilor și companiilor din România.

 

Biroul Comunicare Corporativa

 

ROMELECTRO SA © Copyright 1971-2023. All Rights Reserved.