Contractul de modernizare a hidrocentralei pe Olt de la Slatina se derulează cu succes

Contractul de modernizare a hidrocentralei pe Olt de la Slatina se derulează cu succes

Dupa 37 de ani, primul hidroagregat de tip bulb instalat în România va fi supus unor lucrări complexe ce vizează implementarea de soluții tehnologice moderne și eficientizarea producției de energie.

Ca rezultat al licitației publice organizate în anul 2017, Hidroelectrica a atribuit Romelectro contractul de modernizare a hidroagregatului nr. 1 din Centrala Hidroelectrică de la Slatina.

Valoarea totală a contractului se ridică la peste 25 milioane de lei fără TVA, iar acesta se va derula pe parcursul a 15 luni, perioadă în care vor fi efectuate lucrări specifice de proiectare, expertizare, reabilitare, modernizare și înlocuire a echipamentelor și instalațiilor aferente.

Realizarea acestui proiect va fi posibilă prin aportul unor importante companii precum UCM Reșița – producător de echipamente hidroenergetice, Mecanica Ind 2004 – companie specializată în lucrări de construcții-montaj și General Design Tech – proiectant tehnic de specialitate.

Pentru energetica românească acest proiect reprezintă o provocare tehnologică deosebită, în contextul în care hidrocentrala Slatina, parte a Amenajării Oltului Mijlociu, este prima unitate de producție echipată cu turbine de tip bulb din România, pusă în funcțiune la începutul anilor 80.

Contractul CHE Slatina vine să completeze portofoliul Romelectro în domeniul producerii de energie în hidrocentrale, adăugându-se unor contracte de succes cum ar fi Voineasa, Stejaru și altele.

 

ROMELECTRO SA © Copyright 1971-2023. All Rights Reserved.