Asocierea Duro Felguera – Romelectro construieşte Centrala Termoelectrică în Ciclu Combinat de la Iernut

Asocierea Duro Felguera - Romelectro construieşte Centrala Termoelectrică în Ciclu Combinat de la Iernut

Asocierea Duro Felguera - Romelectro reiterează la rândul ei comunicatul făcut de SNGN Romgaz SA privind construirea grupurilor energetice ce utilizează gazele naturale la termocentrala Luduş–Iernut, cel mai nou şi performant producător de energie electrică din Transilvania.

Asocierea a câştigat licitaţia internaţională privind executarea la cheie a proiectului ˮDezvoltarea Centralei Termoelectrice (CTE) Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gazeˮ.

“Suntem bucuroşi că reușim să fim parte a unui amplu proiect în domeniul energetic, probabil cel mai important în producerea energiei derulat de o companie de stat în ultimii 10 ani. Demonstrăm, încă o dată, că firmele românești au capacitatea de a se implica în programe complexe, cu participare internațională, unde își pot valorifica nivelul ridicat de expertiză şi competitivitate. Alături de partenerii noştri, Duro Felguera, specialiştii Grupului Romelectro vor construi la Iernut cel mai nou şi mai modern grup de producere a energiei pe gaze naturale din România, în ciclu combinat. Astfel, Transilvania, o zonă mai săracă în producerea de energie va avea un producător nou, care va asigura energia electrică în zonă, la parametri superiori de eficiență și siguranță şi cu respectarea cerințelor de mediu”, a declarat directorul general al Grupului Romelectro, Domnul Cristian Secoşan.

“Suntem încântaţi că Divizia Energie a Duro Felguera (DF Energy) a câştigat primul său mare contract în Europa de Est. România reprezintă o oportunitate excelentă pentru DF Energy pentru a se extinde şi consolida pe o piață promițătoare, complementară celei tradiționale pentru noi, cea a Americii Latine”, a declarat, la rândul lor reprezentanții Duro Fulguera.

Proiectul, în valoare de aproape 270 milioane de euro, va asigura creşterea randamentului CTE Iernut la minim 56%, respectarea condiţionalităţilor de mediu prin limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelurile legale şi mărirea siguranţei de exploatare a termocentralei.

Contractul prevede construirea a două grupuri energetice noi, în ciclu combinat şi o putere instalată totală de 430 MW, la termocentrala Luduş - Iernut, ce aparţine celui mai mare producător intern de gaze naturale, SNGN Romgaz SA. Proiectul este prevăzut să înceapă în luna ianuarie 2017 şi va avea o perioadă de implementare de 36 de luni.

Notă pentru editori

Despre ROMELECTRO

ROMELECTRO SA este investitor, dezvoltator și contractor general de proiecte complexe de energie, producere (termo, hidro, regenerabile), transport şi distribuţie, precum şi de proiecte de infrastructură şi din industriile neenergetice.

Romelectro face parte din Grupul ROMELECTRO care mai cuprinde 3 firme românești și una saudită.

Din Grup face parte Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE), una dintre cele mai redutabile companii de consultanță și inginerie din România, înființată în anul 1949 cu misiunea de a realiza ingineria pentru planul naţional de electrificare. ISPE a fost proiectantul general al Sistemului Energetic Naţional din România, de la concept, la ingineria de detaliu, pentru toate termocentralele, staţiile şi liniile electrice şi sistemul în ansamblu.

Celelelate companii membre ale Grupului ROMELECTRO sunt CELPI (producţie, montaj şi testări mecanice a structurilor metalice pentru stâlpi de energie electrică şi telecomunicaţii) şi Electromontaj Carpaţi Sibiu (companie de construcții – montaj de instalaţii electrice şi de automatizare).

În anul 2016 ROMELECTRO SA a înființat Romelectro Arabia LLC, o entitate legală saudită la care ROMELECTRO SA este acționar majoritar, precum și sucursalele Romelectro Egypt și Romelectro Kosovo, prin care administrează contractele adjudecate în aceste țări.

În Grupul ROMELECTRO lucrează specialiști recunoscuți pe plan mondial, cu experiență, profesionalism, inventivitate, capacitate de a crea soluţii noi şi de avangardă, capabili să realizeze proiecte sustenabile, sigure și în respect pentru mediu.

Despre DURO FELGUERA

Duro Felguera (DF) este o companie spaniolă specializată în livrarea de proiecte la cheie pentru energie, minerit, petrol și gaze, sectoarele de sisteme de control, de comunicații etc. Înfiinţată în anul 1858 şi cu sediul în Gijón (Asturia), compania se mândrește cu o experiență peste 150 de ani de activitate. De peste 100 de ani, compania este listată la Bursa de Valori din Madrid. DF este prezentă în Mexic, Brazilia, Columbia, Venezuela, Argentina, Chile, Peru, Costa Rica, Statele Unite ale Americii, India, China, Indonezia, Arabia Saudită, Bahrain, Dubai, Japonia, Australia și Algeria.

DF Energy a livrat peste 50 de centrale electrice în contracte EPC și a instalat peste 22.000 MW în Europa, America Latină și Africa.

Biroul Comunicare Corporativă

Romelectro SA

2 Noiembrie 2016

 

ROMELECTRO SA © Copyright 1971-2023. All Rights Reserved.