Soluții

ROMELECTRO

Cu o experienţă de peste 50 de ani pe piaţa locală şi internaţională, Romelectro este în prezent unul dintre cei mai importanţi EPC contractori din România, acoperind prin intermediul proiectelor sale întregul lanţ al energiei: de la producerea la transportul, distribuţia şi furnizarea de energie electrică.

Desulfurarea gazelor de ardere

Directivele Europene impun norme stricte cu privire la reducerea unuia dintre cei mai importanţi agenţi poluanţi, dioxidul de sulf, principala substanţă care generează ploile acide.

Combustibilii fosili precum cărbunele sau petrolul, conţin cantităţi semnificative de sulf. La ardere, aproximativ 95% din cantitatea de sulf se transformă în dioxid de sulf care la rândul său reacţionează cu particulele de apă din atmosferă, formând în condiţii normale de temperatură şi presiune cunoscutele ploi acide.

Dăcă fără aplicarea unei metode de desulfurare, emisiile de dioxid de sulf pot depăşi într-o centrală pe cărbune 8000 mg/n.m.c, ultimele norme ale Uniunii Europene impun sub sancţiunea închiderii centralei o cantitate de până la 200 mg/n.m.c.

Romelectro depune un efort tehnic, financiar şi uman constant în încercarea de a identifica pentru clienţii săi cele mai sustenabile şi eficiente soluţii. În acest sens, participăm împreună cu reputaţi producatori de tehnologii şi furnizori de know-how la dezvoltarea unor proiecte majore, utilizând diferite procedee de desulfurare şi asigurând astfel dezvoltarea durabilă a sectorului energetic.

ROMELECTRO SA © Copyright 1971-2023. All Rights Reserved.